عوارض کمبود ویتامین E و جبران آن با مصرف گوشت شترمرغ

 ویتامین E چه نقشی در بدن ایفا می کند؟ کمبود این ماده چه عوارض و مشکلاتی را به همراه دارد؟ کدام یک از مواد غذایی این ماده را در خود جای داده است؟ چگونه می توان عوارض کمبود ویتامین E را برطرف کرد؟ پاسخ با این سوالات و بسیاری از موارد دیگر را در ادامه این مقاله بیابید.

ویتامین E چیست؟

ویتامین E یکی از سیزده ویتامین ضروری برای سلامتی بدن بوده که از نوع محلول در چربی می باشد. به همین دلیل زیاده روی در استفاده، باعث انباشتگی بیش از حد آن در بدن و ایجاد مشکلات متعدد می شود. تاکنون مطالعات گسترده ای در رابطه با خواص ویتامین E برای سلامتی انجام شده است. مهم ترین یافته ها در این رابطه عبارتند از:
•    دارای نقش ضد انعقادی و کمک به جریان یافتن بهتر خون درون رگ ها
•    تقویت عضلات و مقابله با خستگی و گرفتگی آنها بعد از ورزش
•    مهار رادیکال های آزاد به دلیل داشتن نقش آنتی اکسیدانی
•    تقویت سیستم بینایی و کمک به بهبود بیماری های چشمی
•    کمک به بدن برای رسیدن به سطح متعادلی از کلسترول
•    تقویت سلامت پوست و بهبود بیماری های پوستی
•    از بین رفتن هماهنگی موجود بین عضلات بدن
•    کمک به انعطاف پذیری بیشتر دیواره رگ ها
•    تسکین دردهای قاعدگی و تنظیم این دوران
•    کمک به تنظیم هورمون های بدن
•    کمک به درمان انواع سرطان ها
•    کاهش اختلال های تولیدمثلی
•    کاهش خطر ابتلا به آایمر
•    تقویت سیستم ایمنی بدن
•    کمک به بهبود زخم

عوارض کمبود ویتامین E

با توجه به فواید ذکر شده برای ویتامین E، کمبود آن نیز بدن را با مشکلات زیادی همراه می کند. عوارض کمبود ویتامین E عبارتند از:
•    افزایش احتمال ابتلا به سرطان به دلیل مقابله نشدن با رادیکال های آزاد
•    خستگی و ضعف عضلات به دلیل آسیب رسی به سلول های ماهیچه ای
•    کاهش عملکرد سیستم بینایی از قبیل تار شدن دید و یا نابینایی
•    ایجاد اختلال در روند تولیدمثل مثل سقط جنین
•    کاهش فعالیت و تضعیف سیستم ایمنی بدن
•    اختلال در سیستم عصبی
•    کند شدن روند پیری
•    احساس خستگی
•    نارسایی کلیوی
•    حالت تهوع
•    خونریزی
•    سردرد

مصرف خودسرانه ویتامین E اقدامی درست یا غلط؟

در صورت مواجه شدن با کمبود ویتامین E، می توان آن را با مصرف برخی مواد غذایی جبران نمود. علاوه بر این برخی مکمل های دارویی حاوی ویتامین E بوده و نیاز بدن را به این ماده تامین می کند. البته موضوع مهمی که در این رابطه وجود دارد، خودداری از مصرف خودسرانه مکمل های دارویی ویتامین E است. این موضوع خصوصاً در رابطه با بیماران اهمیت پیدا می کند؛ زیرا مکمل فوق با برخی داروها از قبیل آسپرین، ایبوپروفن، وارفارین و . تداخل دارویی داشته و باید با تجویز پزشک مصرف شود.
مصرف بیش از حد ویتامین E به معنای برخورداری بیشتر از فواید این ویتامین نیست. در رابطه با این موضوع استاندارد مشخصی وجود دارد و بایستی مصرف طبق آن شود؛ زیرا ویتامین E، محلول در چربی بوده و مازاد آن باعث ایجاد مشکلاتی می شود. این رده بندی برای دوره کودکی، بزرگ سالی و جنسیت های مختلف به شکل مجزا ارائه شده است. به عنوان مثال سنین یک الی سه سالگی مجاز به مصرف 6 میلی گرم ویتامین E در روز هستند. این مقدار تا سنین سیزده سالگی، 11 میلی گرم در روز افزایش می یابد. لازم به ذکر است که میزان مصرف این ویتامین در دوران شیردهی بیش از هر زمان دیگری است.
البته مشکلات حاصل از این انباشتگی در مقایسه با سایر ویتامین هایِ محلول در چربی کمتر است. اما این به معنای چشم پوشی از عوارض زیاده روی در مصرف آن نیست که عبارتند از:
•    مشاهده نقص های قلبی مادرزادی در نوزاد (مصرف بیش از حد در دوران بارداری)
•    ایجاد اختلال در جذب سایر ویتامین های محلول در چربی
•    ایجاد اختلال در انعقاد خون
•    مرگ در موارد شدید
•    مسمومیت

ویتامین E در چه منابعی یافت می شود؟

برخورداری بدن از میزان کافی ویتامین E، در گرو داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم است؛ به نحوی که تمامی گروه های غذایی از قبیل غلات، سبزیجات، میوه جات و گوشت به میزان کافی در آن گنجانده شود. البته عوارض کمبود ویتامین E کمتر تحت تاثیر فقر غذایی و بیشتر به دلیل ابتلا به بیماری های التهابی روده (کرون و .) شکل می گیرد. علاوه بر گردو، چغندر، اسفناج، آووکادو، کیوی، کلم، گوجه و انواع گوشت (شترمرغ، ماهی، غاز و .)، منابع اصلی ویتامین E شامل روغن های زیر است:
•    انواع گوشت به ویژه گوشت شترمرغ
•    جوانه گندم
•    آفتاب گردان
•    هسته انگور
•    فندق
•    بادام
•    گلرنگ
•    کانولا
•    ذرت
•    زیتون
•    سویا

ویتامین E و گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ علاوه بر ویتامین E که دلیل برتری آن به سایر گوشت ها است؛ مقادیر قابل توجهی از سایر ویتامین های A و B، پروتئین، آهن، روی، کلسیم، منیزیم و روی را در خود جای داده است. به همین دلیل علاوه بر کمک به رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین E، بسیاری از املاح ضروری بدن را نیز تامین می کند. مزیت دیگر گوشت شترمرغ که آن را نسبت به سایر گوشت های قرمز متمایز می کند، چربی و کلسترول پایین و همچنین ترد و خوش طعم بودن آن است.


غذای خوب ، با ما بهترین باشید. •   ,ویتامین ,e ,های ,مصرف ,گوشت ,ویتامین e ,کمبود ویتامین ,عوارض کمبود ,گوشت شترمرغ , کمک به ,عوارض کمبود ویتامینمنبع

دنبه گوسفندی و خواصی که در آن شناخته شده است

طرز تهیه مافین کدو سبز

خرید مرغ و متعلقات به صورت تناژ

غذای رژیمی به سینه مرغ

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده گوسفندی

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب مرکز خرید لوازم یدکی گریدر آقــــــا چیـــــــــــــــــذری ســـــــلام.آموزش مجازی. # درخانه بمانیم. # ما کرونا را شکست می دهیم. فلزیاب لورنز z1 ساخت موزیک پلیر | افزایش بازدید اینستاگرام | افزایش بازدید IGTV ورق شیروانی کرکره ای رنگی و گالوانیزه خرید و فروش سیگار الکتریکی نارنجستان : واقع در جلفا، منطقه آزاد ارس قیمت خرید لوازم یدکی دامپتراک HD465 zkara:: فناوری